Мобилна версия/Mobile FB

За нас

Конна база НИЕСА се намира само на 35 километра (20 минути) източно от София на магистрала „Тракия”. Базата предлага отлични условия за езда и отглеждане на коне. Ние разполагаме с голям закрит манеж и открит плац, възможности за езда в полето и планините Средна Гора и Рила, до които имаме непосредствен достъп. Нашите треньори и инструктори имат богат опит в обучението на начинаещи и напреднали ездачи. Конната база работи от 1999г. под ръководството на Стоица Аргилашки, един от водещите специалисти по конен спорт в България, който повече от 20 години тренира професионални ездачи и любители от всички възрасти.

РАБОТНО ВРЕМЕ:

Понеделник до неделя: от 9.00 до 19.00ч.

В останалото време – с предварително записване.

Кои сме ние

 

Конната база в гр. Ихтиман работи от 1999г. под ръководството на Стоица Аргилашки, треньор и съдия по конен спорт с богат опит и умения в работа с подрастващи, аматьори и съзтезатели. Като съзтезател и треньор Стоица е започнал своята кариера през 1968 г. в гр. Съединение, място с вековни традиции в отглеждане на коне и развитие на конния спорт. Той има опит както с обучаването на състезатели, така и с развитие на бази за любителска езда. Развивал е такива бази в кк Дюни, кк Слънчев бряг, кк Албена и гр. Ихтиман.

 

 

На базата работи като треньор и Люба Аргилашка (Буба). Свързана с конете и спорта от 6 годишна възраст, тя заема едно от водещите места в средите на професионалистите в конния спорт. Спортната и кариера като състезател по дисциплината „Прескачане на препятствия”включва участия в България,Германия, Турция, Гърция, Португалия, Холандия. Люба притежава квалификация за Национален съдия в дисциплината „Прескачане на препятствия” и Международен съдия в дисциплината „Издръжливост”, Инструктор по конен спорт и Международен треньор Първо ниво от Международнафедерация по конен спорт.

 

Инструктор по езда с над 25 години състезателен стаж е Райко Гануков. Той е един от най-добрите състезатели по обездка в България, част от Националния отбор по обездка. Постиженията му се измерват с многобройните призови места в републикански състезания, както и участия в международни състезания.

 

 

 

Мариан Ружинов е роден в гр. Ихтиман и е близо до конете от дете. Професионални знания придобива след започването на работа на конната база, където от 6 години работи като инструктор.

Нашите коне

Нашите приятели и партньори в ездата са:

• Коган – чистокръвна английска порода

• Сенатор – източнобългарска порода

• Гошо – единствения кон с фен клуб

• Привес – източнобългарска порода

• Дезир – източнобългарска порода

• Зейна – източнобългарска порода

• Пегас – български спортен кон

• Тавтология – източнобългарска порода

• Гамен – българки спортен кон

 

Copyright © 2015, Клуб Конкур